Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hra osudu. Psychiater Novotný zachránil pacientku a potom zomrel...
Zdielať na

Hra osudu. Psychiater Novotný zachránil pacientku a potom zomrel...

Uznávaný slovenský psychiater profesor Vladimír Novotný a jeho manželka sú mŕtvi. Nehybné telá manželského páru naša polícia v ich bratislavskom byte pod Slavínom.

Políciu zalarmovali kolegovia

Keď profesor Novotný neprišiel ráno do práce do nemocnice na Mickiewiczovej ulici, neveštilo to nič dobré. Aj preto kolegovia z kliniky psychiatrie zalarmovali políciu. Hliadka preto išla preveriť adresu trvalého pobytu prednostu kliniky bratislavskej psychiatrie.

Keď na Vlčkovej ulici, v lokalite pod Slavínom, nikto neotváral vstupné dvere do bytu, policajti museli konať.  "Po otvorení bytu sme zistili, že v byte sa  nachádza nehybné telo 65-ročného muža a 62-ročnej ženy," objasňuje Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Osudným sa stal zrejme nový kotol

Podľa našich zistení, profesor Novotný aj jeho manželka Alexandra ležali v posteli, v spálni. "Privolaný lekár konštatoval smrť, pravdepodobne bez cudzieho zavinenia," dodala Tatiana Kurucová.

V celom byte bolo cítiť plyn, ktorého zdrojom mohol byť zle odvetraný, pomerne nový, iba 3-ročný plynový kotol umiestnený v kúpeľni.  Kvôli meraniam prišli nakoniec do domu hasiči. Aj podľa predbežných zistení plynára, v tomto prípade manželský pár zabil oxid uhoľnatý.

Zachránil dcéru Feldeka, potom zomrel

Profesor Novotný bol uznávanou kapacitou v lekárskej obci. Od roku 2001 bol prednostom psychiatrickej kliniky v Bratislave a v roku 2004 sa stal profesorom. Vo svojej praxi sa venoval aj výskumu v oblasti liečby alkoholizmu, drogových závislostí, depresie či schizofrénie.

Smutným paradoxom života je, že krátko pred smrťou zachránil život prominentnej pacientke. Dcéra spisovateľa Ľubomíra Feldeka a glosátorky Oľgy Feldekovej totiž v sobotu v noci napísala na sociálnej sieti Facebook, že už nechce žiť a odchádza. Dokonca pridala aj pesničku, ktorú chce na pohrebe.

"Jak taký ko**t sa snažím, ale som fakt chorá a už nevládzem," takto začala svoj status na Facebooku Katarína Feldeková. VIAC TU.

Jej otec Ľubomír ale s úľavou pre denník Plus jeden deň povedal: "Je u pána profesora Novotného, takže je v dobrých rukách." Uznávaného psychiatra a jeho manželku však zabila nešťastná nehoda...

Vladimir Novotny

dusevnezdravie.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy