Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Havária auta s kyselinou. Trestné stíhanie šoféra (34) neminie
Zdielať na

Havária auta s kyselinou. Trestné stíhanie šoféra (34) neminie

Vráťme sa k požiaru auta s kyselinou, ktorý v utorok paralyzoval život v Trnave. 34-ročný vodič, ktorý nebezpečný náklad prevážal, sa zrejme nevyhne trestnému stíhaniu. Z okolia havárie muselo byť evakuovaných 1000 ľudí, vlaky zastavili na 3 hodiny. Ešte dlhšie boli uzavreté okolité cesty a ulice.

Paralyzované vlaky, uzavreté cesty a ulice

"Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus. Auto, ktoré sa vznietilo s 200 kilogramami kyseliny dusičnej. Tá sa vznietila, kvôli čomu ju šofér urýchlene zaparkoval a vybehol.

Na mieste museli zasiahnuť hasiči so špeciálnou technikou. Chemikáliu, ktorá mimochodom poškodzuje pokožku a sliznicu a jej výpary sú vysoko nebezpečné, neutralizovali vápnom v špeciálnych oblekoch. Nielenže evakuovali Pizzeriu, pri ktorej vodič zastavil, ale ďalšiu tisícku ľudí z okolia. Vlakovú dopravu v Trnave obnovili až večer krátko pred piatou hodinou.

Vodiča zrejme čakajú problémy

Dnes je po havárii auta situácia už pokojná. Auto pritom viedol 34-ročný vodič z Lehoty pod Vtáčnikom. A zrejme sa trestnému stíhaniu nevyhne.

Kyselina dusičná sa priemyselne vyrába z amoniaku a používa na výrobu dusíkatých hnojív a výbušnín, ale aj  na výrobu organických medziproduktov, farbív a liečiv.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy