Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bývalé družstvo pohltili plamene, podpálili ho deti?
Zdielať na

Bývalé družstvo pohltili plamene, podpálili ho deti?

V areáli bývalého družstva v Lúčnici nad Žitavou časť Martinová vypukol v piatok večer požiar. V plameňoch sa ocitla strecha jednej z budov. Všetko zrejme spôsobil ohorok z cigarety. Deti z dediny tam údajne chodia fajčiť.

Požiar strechy vypukol večer okolo pol deviatej. Susedia si všimli, čo sa deje a okamžite zavolali hasičov. "Oheň veľký, bolo to čím ďalej tým väčšie, tak som aj hasičom hovorila, aby sa ponáhľali," priblížila miestna obyvateľka.

Hasiči prišli s 3 cisternami

Na miesto prišli hasiči z Vrábeľ s tromi cisternami. Strecha už bola v tej chvíli celá v plameňoch. Celý zásah okrem iného sťažoval aj silný vietor, pre ktorý sa požiar rýchlo šíril ďalej. Hasiči mali plné ruky práce, aby oheň  dostali pod kontrolu.

"Zásah bol komplikovaný tým, že sa krytina šmýkala a hrozil tam úraz pádom," poukázal jeden zo zasahujúcich hasičov Peter Ovsenák. Vo vnútri bolo tak silné zadymenie, že na samotné hasenie museli hasiči použiť aj dýchacie masky.

Stroje zachránili

Horieť najskôr začala už nefunkčná kotolňa a z nej sa požiar rozšíril až na strechu. Bývalý nájomca mal vo vnútri stolárske stroje ako fréza a cirkulár. Tie sa podarilo zachrániť.

Podpálili budovu deti?

Za týždeň v areáli bývalého družstva horelo už po druhýkrát. Bývalí nájomcovia si myslia, že požiar nevznikol len tak. Zrejme to majú na svedomí deti, ktoré tam často chodia. "Chodia tam fajčiť. Samé sa nemalo ako. Elektrina tam nebola, týždeň tu nikto nebol, tak len decká. Fajčiť tam chodia a voľaktorý asi od jedu zapálil, aby tam iní nechodili," skonštatoval syn bývalého nájomcu Michal Oslanec.

Vďaka profesionálnemu zásahu hasičov požiar nespôsobil veľké škody. "Keďže výška škody nepresiahla viac ako 266 eur, vec sme zaevidovali ako priestupok proti majetku," uzavrela nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy