Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kuriózna lúpež: So zbraňou v ruke u zubára
Zdielať na

Kuriózna lúpež: So zbraňou v ruke u zubára

Neobyčajné lúpežné prepadnutie riešia popradskí kriminalisti. Neznámy muž ráno prepadol so zbraňou v ruke zubného lekára priamo v jeho ambulancii. Chcel peniaze a keď mu ich lekár odovzdal, ušiel. Ambulancia sa pritom nachádza v jednom z panelákových domov na frekventovanom mieste.

K lúpežnému prepadnutiu došlo vo štvrtok ráno v zubnej ambulancii, ktorá sa nachádza neďaleko centra Popradu. Ako sme sa dozvedeli od samotného zubára, vo štvrtok krátko po siedmej ráno vošiel do jeho ambulancie asi 170 centimetrov vysoký muž chudšej postavy.

Ulúpil 80 eur

"Bol celý v čiernom, bol zamaskovaný, mal kuklu na hlave a mieril na mňa pištoľou," opisuje nepríjemný zážitok zubár. V ambulancii bol bez pacientov, muž na neho stále mieril pištoľou a pýtal si peniaze. "Dajte peniaze, kde máte pokladničku. Bolo tam asi 80 eur, tak som mu ich dal."

Vystrašený lupič

Neznámy muž sa dal na útek, lekár vybehol za ním, no stratil ho z dohľadu. "Nejaký zúfalec, zrejme. Podľa mňa. Pôsobil dosť vystrašene," vraví zubár. Či bol vystrašený alebo nie, to nie je podstatné. Mieril zbraňou na nevinného človeka a za to mu hrozí niekoľkoročné väzenie. Podľa prepadnutého lekára mohol mať lupič približne 20 rokov. Z ranného zážitku bol zubár otrasený a vo štvrtok už neordinoval.

Bol celý v čiernom

Popradskí policajti zaisťovali stopy v ambulancii takmer celé dopoludnie, no neznámy muž, ktorý mal na sebe ošúchané čierne tepláky, staršiu čiernu teplákovú bundu, na hlave plátenú čiernu kuklu a na rukách mal čierne pletené rukavice s voľnými prstami, je stále na úteku.

"Keďže je ambulancia v bytovke vo frekventovanej časti mesta, je veľký predpoklad, že si ráno niekto páchateľa všimol. Polícia preto žiada verejnosť, ak ľudia majú akékoľvek informácie k zisteniu totožnosti páchateľa, jeho pohybe alebo pobyte, aby ich oznámili v najbližšom policajnom oddelení alebo na známom telefónnom čísle 158," informoval hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobaník.

Páska_policajná_lúpež_zubár

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy