Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ščurko sa verdikt súdu dozvie o mesiac. Vraj sa priznal opitý!
Zdielať na

Ščurko sa verdikt súdu dozvie o mesiac. Vraj sa priznal opitý!

Po dlhšej prestávke na košickom okresnom súde pokračoval proces s hokejistom Ladislavom Ščurkom, ktorého obžaloba viní z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja. Prípadu sa opäť ujal staronový sudca, ktorý bol dlhodobo na PN-ke.

Proces s obžalovaným Ladislavom Ščurkom sa pomaly blíži ku koncu. Na dnešnom pojednávaní vypovedalo niekoľko svedkov, ktorých navrhla obhajoba.

Vraj sa priznal opitý

Sudca vypočul Ščurkových kamarátov, ktorí s ním mali tráviť noc pred jeho zatknutím. Všetci zhodne vypovedali, že hokejista poriadne zapíjal majstrovský titul. Obžaloba tým chce dokázať, že k vražde Liptaja sa preto priznal pod vplyvom veľkého množstva alkoholu a pod nátlakom policajtov.

Ščurko podal námietku

Ščurko dnes navyše podal námietku proti zaujatosti predsedu senátu. Proces totiž po práceneschopnosti opäť prevzal pôvodný sudca.

"Ide len to, aby sa krajský súd vyjadril, či mám jedného alebo dvoch zákonných sudcov. O tom to celé je," reagoval obvinený hokejista Ladislav Ščurko. "Ide o procesnú záležitosť, ktorú by bolo treba vyriešiť," hovorí Ščurkov obhajca Alexander Farkašovský.

Už si pripravujú záverečné reči

Obhajca navrhol súdu aj Ščurkove vyšetrenie na detektore lži. Prokurátor však namietal a sudca sa s ním stotožnil. Farkašovský však dúfa, že proces už nebude dlho trvať. Ďalšie pojednávanie je plánované na 26. apríla. Zdá sa, že verdikt vo veci vraždy by mohol padnúť už čoskoro.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy