Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Desivá nehoda v Martine. Sanitka sa zrazila s autom
Zdielať na

Desivá nehoda v Martine. Sanitka sa zrazila s autom

Osobné auto a sanitka sa zrazili dnes predpoludním na križovatke v Martine. Nehoda vyzerala pomerne hrozivo! Sanitka, v ktorej prevážali 80-ročnú pani, zostala prevrátená na boku. Pôvodne smerovala do Banskej Bystrice, kde je špecializované pracovisko kardiocentra.

Sanitku, ktorá prevážala pacientku až z Púchova, šoféroval skúsený vodič. Vzadu viezol kolegyňu záchranárku a 80-ročnú babičku. Cez križovatku prechádzali na červenú. "Podľa predbežných zistení vodič sanitky mal zapnuté signalizačné aj zvukové znamenie," hovorí Janka Balogová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Po náraze sa sanitka prevrátila 

V tom istom čase vošiel do križovatky aj 38-ročný Michal, ktorý už nestihol včas zareagovať . "Išiel som na zelenú," tvrdí Michal, vodič osobného auta. Narazil však do zadnej časti sanitky a tá sa prevrátila na pravý bok. Ešte niekoľko metrov sa šúchala po asfalte. "Pocítili sme silný náraz z pravej strany a sanitka sa začala nakláňať," opisuje kritický okamih havárie záchanárka Katarína Kudlejová. Po silnom náraze sa sanitka prevrátila na bok. Späť na kolesá ju dostali až hasiči a odťahová služba.

Šokovanej babičke sa nič vážne nestalo

Pri nehode ktorá na prvý pohľad vyzerala hrozivo sa nikto vážnejšie nezranil. 80-očná stará pani však bola v poriadnom šoku. "Pacientku sme preložili do sanitky," hovorí Milan Mikula veliteľ zásahu HaZZ z Martina

Predbežne škodu odhadli až na 10 tisíc eur. Nehodu ešte policajti prešetrujú. Dôležité je však to, že sa nakoniec babička bez zranení predsa len  dostala do kardiocentra v Banskej Bystrici.

Osobné auto a sanitka sa zrazili na križovatke v Martine. Nehoda vyzerala pomerne hrozivo: Sanitka, v ktorej prevážali 80 ročnú pani, zostala prevrátená na boku. Pôvodne smerovala do Banskej Bystrice, kde je špecializované pracovisko kardiocentra.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy