Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ženu vyťahovali hasiči z kanála. Na túto akciu nikdy nezabudnú
Zdielať na

Ženu vyťahovali hasiči z kanála. Na túto akciu nikdy nezabudnú

Kuriózny zásah, na ktorý tak skoro nezabudnú, majú za sebou zvolenskí hasiči. Z kanála na okraji mesta vyťahovali staršiu bezdomovkyňu, ktorá tam uviazla. Chorá žena sa nevládala sama ani pohnúť a bez pomoci by bola zomrela.

Chorá žena už posledné týždne ani nevychádzala von. Bezvládne ležala na dne  kanála. Nehýbala sa a mala vysoké horúčky. Poranila si nohu a zrejme sa infekcia rozšírila do celého tela. Žene bez rodiny zavolali pomoc známi.

Bola dezorientovaná

"Jedná sa o priestor, kde prespávajú bezdomovci a výrez je o veľmi malých otvoroch," povedal Martin Kravec z hasičského zboru. Cez úzky otvor už bezvládna žena nevedela vyliezť. Záchranári ju však sami vytiahnuť nevedeli. Jeden z hasičov k žene zliezol dole a v stiesnených priestoroch sa mu ju podarilo pripevniť do špeciálnej sedačky.

"Bola ťažko dezorientovaná," pokračoval Martin Kravec.

Kanál dobre poznajú

Dôchodkyňu preložili na nosidlá a previezli do nemocnice. Bez rýchleho zásahu by žena zrejme sama, v hlbokej diere neprežila. V okolí teplovzdušných rúr však hasiči nezasahovali po prvýkrát. Miesto často vyhľadávajú bezdomovci. V úzkych kanáloch je síce teplo, no pri podobných úrazoch hrozí nebezpečenstvo, že si sami nebudú vedieť zavolať pomoc.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy