Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Falošný futbalista s kamarátom obťažovali ženy
Zdielať na

Falošný futbalista s kamarátom obťažovali ženy

O poriadny rozruch sa v Humennom postarali dvaja alžírski migranti z miestneho záchytného tábora. V reštauráciách odmietali platiť, obťažovali ženy a dokonca vraj zbili mladého muža.

Jeden z migrantov zamestnancom reštaurácie tvrdil, že je slovenský futbalový reprezentant a ten druhý sa mal vydávať za profesora francúzštiny na Karlovej univerzite. Obaja muži pritom pochádzajú z Alžírska a umiestnení mali byť v Záchytnom tábore v Humennom. Ich verzia však bola taká, že v meste sú len na dovolenke. Rozprávali veľmi dobre po slovensky a celý večer na seba pútali pozornosť verejnosti. "Boli strašne arogantní a agresívni. Začali obťažovali manželku aj jej kamarátku, ktoré sedeli pri stole vedľa," tvrdí majiteľ reštaurácie Peter Pandoš.

Arogancia vyvrcholila fyzickým útokom

Zamestnanci ich síce požiadali, aby podnik opustili, no muži nesúhlasili. Tvrdili, že peňazí majú dosť a chcú sa zabávať ďalej. Pri platení to však napokon také ružové nebolo. Majiteľovho syna presvedčili, aby s nimi išiel k bankomatu, nech si vyberú hotovosť. "Jeden z nich sa rovno pred bankomatom vymočil, bez akýchkoľvek zábran... Potom napadli syna, udreli ho a ušli," hovorí majiteľ reštaurácie.

Po fyzickom útoku Peter okamžite zalarmoval políciu. Mužov zastihli v blízkosti záchytného tábora. "Pochopil som, že to nie je nejaký profesor francúzštiny," pokračuje Peter Pandoš.

Migranti boli "vyfešákovaní"

Zamestnancov reštaurácie prekvapilo aj to, že obaja migranti boli veľmi dobre oblečení a vybavení mobilmi a platobnými kartami. " V tábore sa asi majú veľmi dobre. Dostanú obed i večeru, čisté prádlo, potom idú von a správajú sa, akoby tu boli doma," nahnevaným hlasom dodáva majiteľ reštaurácie. 

Migranti z Alžírska obťažovali v Humennom ženy

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy