Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otec Double Cross vodky Ján Krak (†74) spáchal samovraždu!
Zdielať na

Otec Double Cross vodky Ján Krak (†74) spáchal samovraždu!

Sedemdesiatštyriročný slovenský vynálezca Ján Krak podľa všetkého spáchal v pondelok samovraždu. Svet ho poznal ako uznávaného odborníka, ktorý vynašiel najpredávanejšiu vodku v Amerike - Double Cross. Pohreb sa konal v piatok poobede v Košiciach.

Jeho skon si nevedia jeho najbližší vôbec vysvetliť. "Bol to úžasný človek. V posledných rokoch sa mu profesne veľmi darilo, slávil úspechy prakticky po celom svete. Poznali ho v Moskve, v Cannes aj v Chicagu," povedal nám zdroj z jeho blízkeho okolia.

Práve s týmto človekom sa prišlo na košické krematórium rozlúčiť asi 100 ľudí, prítomní boli jeho najbližší príbuzní, známi, ako aj blízki spolupracovníci. Polícia prípad vyšetruje, zatiaľ sa k celej veci odmieta vyjadriť.

Úspešný u nás, aj vo svete

Ján Krak, jeden z naúspešnejších majstrov destilácie v Európe, sa narodil v roku 1938. Celý svoj život zasvätil hľadaniu dokonalej chuti. Poctivosť, oddanosť a dôstojnosť boli jeho životnou filozofiou.

Úspešne ich pretavil, spolu so svojimi 40 ročnými profesionálnymi skúsenosťami, do svojich diel, medzi ktorými vynikajú predovšetkým medzinárodne rešpektované vodky.

Goral Vodka MASTER aj Double Cross

Majster Ján Krak stál nielen za receptúrou najkvalitnejšej Európskej vodky roku 2011 – Goral Vodky MASTER, ale aj za prvou slovenskou vodkou, ktorá dobyla trh v USA (Double Cross).

Vyrábali od roku 2008. Názov Double Cross nesie práve symboliku v slovenskom dvojkríži. Liehovar GAS FAMILIA v Starej Ľubovni bol zase v minulosti označený za druhý najmodernejší liehovar na svete.

"Dobule Cross - to je harmonické spojenie dvoch základných surovín - a to predovšetkým pramenitej podtatranskej vody a vynikajúceho obilného destilátu," opísal tajomstvo tejto znamenitej vodky jej zosnulý vynálezca. VIAC VO VIDEU!

ano

Súvisiace články

Najčítanejšie správy