Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcela spáchať samovraždu, no policajt ju zachránil
Zdielať na

Chcela spáchať samovraždu, no policajt ju zachránil

Mladý policajt z Veľkého Rovného v okrese Bytča zachránil život 44- ročnej žene. Išiel náhodou okolo rieky, keď si všimol ako skočila do rozbúrenej vody. Peter nezaváhal ani na sekundu a za ženou skočil.

Pani Jarmila sa vyzliekla a z mosta skočila do metrovej rieky. "Nakladačom som vyvážal sneh a ona išla hore. Či bola opitá, či bola nadrogovaná, nikto nevie," povedal svedok záchrany Pavol Súčik. 

Mala vypité

"Ja som neváhal. Videl som ženu vo vode, hlavu mala pod vodou," opisuje situáciu záchranca Peter Dudoň, ktorý za ňou okamžite skočil do ľadovej vody. Jarmilu sa mu podarilo zachytiť. Tá si na záchranárov, ktorí už boli na ceste, počkala v teple obecného domu.

"Pacientka bola pravdepodobne pod vplyvom alkoholu a vplyvom psychického vypätia skočila z mosta do rieky, komunikovala," tvrdí Marián Hudák, hlavný záchranár Falck.

Záchranca si poranil koleno

"Išiel som pre psa a musel som zasiahnuť ako policajt," hovorí Peter. "Viem, že je športovec motokrosár, zareagoval profesionálne a rýchle reakcie má v krvi," uviedol starosta obce Veľké Rovné, Jozef Mičieta.

Peter si pri záchrane Jarmily poranil na klzkých kameňoch koleno. No ako sám tvrdí, konal bez akéhokoľvek premýšľania a pomocnú ruku by kedykoľvek podal opäť.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy