Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž (†60) si chcel len privyrobiť, padla naňho stena
Zdielať na

Muž (†60) si chcel len privyrobiť, padla naňho stena

Chcel si privyrobiť zberom starého železa, doplatil na to životom. Na 60-ročného muža z Marcelovej v Komárňanskom okrese sa pri rozbíjaní panelov na streche schátranej budovy zrútila betónová stena....

Začuli kričanie o pomoc

Zo strechy budovy niekdajšieho roľníckeho družstva sa 60-ročný Ján pokúšal vyberať kusy železa. Toto miesto však bolo nestabilné a ľudia sem chodievali na vlastné riziko. 60-ročný vdovec, otec dospelých detí vyliezol na betónové preklady niekdajšieho stropu, aby ich porozbíjal.

Chcel z nich totiž vybrať roxorové tyče a odniesť ich do zberných surovín. Schátraný materiál sa však pod ním prelomil a sutiny muža privalili. "S manželkou sme už išli domov, keď sme počuli obrovský rachot a potom už len kričal pomoc, pomoc," hovoria okoloidúci.

Jána vytiahli až policajti s hasičmi

Padajúca stena Jána privalila, spod úlomkov ho dostali von až policajti spoločne s hasičmi, ktorých privolali na pomoc. Ján však už nejavil známky života.

"Aj tabuľa tu bola, ale viete, stáť tu nemôžete 24 hodín nad nimi. Myslím, že 18 rokov mali, takže zodpovedali za svoje konanie," komentoval náčelník miestnej polície Jaroslav Záhradník počínanie mnohých mladíkov, ktorí sem chodia za vidinou ľahkého zárobku za nepotrebné železo.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy