Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mateja (15) zasiahlo 22 tisíc voltov! Následne vzbĺkol...
Zdielať na

Mateja (15) zasiahlo 22 tisíc voltov! Následne vzbĺkol...

Výlet do opusteného objektu sa pre trojicu kamarátov skončil takmer tragicky. 15-ročný Matej vošiel zo zvedavosti do trafostanice, v ktorej je vysoké napätie, a zasiahol ho prúd. Navyše sa ešte pod tínedžerom prepadla aj podlaha. Spadol z asi 3-metrovej výšky!

Chlapci sa do objektu dostali cez dieru v oplotení, zistili si číslo na majiteľku a zavolali jej s tým, že by objekt chceli odkúpiť. V prípade 15-ročných chlapcov to však znie veľmi nepravdepodobne. Mladíci nám povedali, že sa chceli vnútri porozhliadnuť. No a Mateja zaujala práve trafostanica.

Po zásahu prúdom sa prepadol

"On hovoril, že len nakukne a ide preč," popisoval jeho kamarát. Mateja však okamžite zasiahol prúd 22 tisíc voltov! Následne sa pod ním prepadla podlaha a padol z 3-metrovej výšky. "Padol na betón dole jamou, si rozbil hlavu, ruku si necítil."

Podľa hasičov však práve pád zachránil chlapcovi život. "Lebo to nepotrasie, takáto elektrina spáli človeka," potvrdil elektrikár. 22 tisíc voltov spôsobilo Matejovi popáleniny 2. stupňa na hrudníku, chrbte a oboch ramenách. Ďalšie zranenia utrpel pri páde z výšky. Stáli však pri ňom zrejme všetci svätí...

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy