Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Martina (37) bodol pri popíjaní do brucha vlastný kamarát
Zdielať na

Martina (37) bodol pri popíjaní do brucha vlastný kamarát

V Štúrovej pri Komárne sa večerná priateľská debata pri poháriku skončila nožom v bruchu jedného z kamarátov. Aj v tomto prípade zohral najväčšiu rolu alkohol. Na príčinu hádky si nespomína ani útočník, ani bodnutý muž.

Kamarátovi chcel pomôcť s drevom. Nakoniec skončil na áre. Nešlo o pracovný úraz. Keď Martin s Milanom dokončili prácu, zašli si posedieť ku kamarátovi Jánovi. Priateľská debata sa však zvrtla. Hlavnú rolu hral alkohol.

Preplo mu v hlave

"Poznám ho odmalička, toto by ma v živote nenapadlo, že by to spravil," vysvetlil zranený Martin.

Na návštevu si priniesol liter vína. Zvada vyvrcholila, keď Milan chytil kuchynský nôž a bodol ním kamaráta do brucha. "Ja si už na to nepamätám, lebo to bolo veľmi rýchlo. Asi sme si tam vypili a tam videl nožík a neviem asi mu to nejak preplo v hlave," myslí si Martin.

15 centimetrová čepeľ

"Hovorím Martinovi ešte hybaj domov, a Martin, ešte mám čas, a potom sa pohádali, chytil nôž a ja som ani nezbadal, že krváca, alebo čo," hovorí Ján.

Stihli ešte zavolať záchranárov, ktorí Martina ihneď previezli do nemocnice. 15 centimetrová čepeľ noža Martinovi okrem otvorenej rany mu spôsobila poranenie tenkého čreva, pečene a žlčníka. Prípad oznámil polícii až ošetrujúci lekár.

4 až 10 rokov vo väzení

"Vyšetrovateľ z Komárna obvinil 45 ročného muža zo zločinu pokusu ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Božena Bruchterová.

Martin sa bude zo zranení zotavovať približne 4 týždne, a aj keď ide o dobrých priateľov, debata v alkoholickom opojení zavŕšená nožíkom môže Milanovi vyniesť 4 až 10 rokov za mrežami.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy