Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zahnal kone pod kolesá vlaku konkurenčný boj?
Zdielať na

Zahnal kone pod kolesá vlaku konkurenčný boj?

Dvaja vášniví chovatelia koní sa rozhádali na život na smrť. A zdá sa, že na ich vzájomnú nevraživosť a konkurenčný boj doplatili práve zvieratá, ktoré prednedávnom skončili pod kolesami vlaku.

Mariánov odkaz na sociálnej sieti sa mal Patrika dotknúť natoľko, že mu vraj povedal, že ho dopichá nožom a že ho zabije, ak sa mu do večera neospravedlní. Obaja muži však vidia vyhrážanie inak.

"Nikde nebolo povedané, že niekto niekoho zabije! Nikto sa nikomu nevyhrážal usmrtením nožom," tvrdí Patrik.

"Klame! Dopichám Ťa nožíkom - toto  tam presne bolo," kontruje Marián.

Smrť koní vraj nebola nešťastná náhoda

Patrik je majiteľom koní, ktoré pred pár týždňami zrazil vlak. Nevie si vysvetliť, ako sa zvieratá dostali práve na taký úsek trate, kde sa nemohli lokomotíve vyhnúť. "Nebolo možné  ísť ani vľavo, ani vpravo, museli ísť smrti oproti," hovorí.

Podľa Mariána však kone ušli samé a príčinou ich úteku mala byť Patrikova nedbalá starostlivosť: "Za túto nešťastnú náhodu je zodpovedný sám chovateľ!" Toto však Patrik popiera a obviňuje Mariána z toho, že do tragickej smrti zvierat môže byť zapletený práve on: "Je  jeden z možných páchateľov. Mohol vypustiť  kone a odviesť ich na to železničné priecestie."

Napätie medzi chovateľmi sa vyostruje

Všetko nasvedčuje tomu, že konkurenčný boj medzi koniarmi je až priveľmi ostrý.  "Ja ho nevnímam ako konkurenciu, nakoľko jeho poznatky o chove koní a westernovom jazdení sú úbohé," oponuje Marián. Patrik však tvrdí niečo iné: "Vyjadril sa, že ako konkurenciu nás zničí! A pokiaľ nemôže ublížiť majiteľovi, ublíži jeho koňovi," znechutene dodáva.

kone

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy