Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia zadržala trojlístok Slovákov. Okrádali dôchodcov
Zdielať na

Polícia zadržala trojlístok Slovákov. Okrádali dôchodcov

Polícia zadržala troch Slovákov, ktorá zrejme systematicky niekoľko rokov okrádali dôchodcov starou známou fintou. Partička z Lučenca nakoniec doplatila na svoju drzosť.

Muž a dve ženy prišli do Hradce Králové začiatkom mesiaca. Požičali si auto a začali konať. Na ulici si náhodne vytipovali staršiu ženu a naložili do auta. 

Stará známa finta

Trojica páchateľov použili na ženu vymyslený príbeh. Vraj hľadajú nemocnicu, kde leží ich vážne zranený príbuzný. Po príjazde do nemocnice dali žene telefón, v ktorom sa ozval údajný ošetrujúci lekár.

Podvodníci tvrdili, že potrebujú 40 tisíc korún na zaplatenie liečby. A keďže majú pri sebe len doláre, potrebujú požičať. Dôchodkyňa po dlhom naliehaní súhlasila a vzala podvodníkov domov.

Zobrali jej 100 000 korún

Okrem 40 000 ženu obrali o ďalších 64 tisíc a ešte aj tristo eur navyše. V taške s dolármi samozrejme našla len noviny. Skupina podvodníkov sa potom presunula do Prahy. Tam ale doplatila na svoju nepozornosť. Ďalšiu dôchodkyňu chceli vlákať do auta priamo pred policajnou stanicou. "Pražský kriminalista pri pohľade z okna svojej kancelárie zistil, že blízko stanice je osoba, po ktorej bolo vyhlásené pátranie. Vďaka jeho rýchlej reakcie sa podarilo celý trojlístok zadržať," uviedla hovorkyňa polície v Hradci Králové Ivana Ježková.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy