Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Budeme tankovať lacnejšie? Do konca týždňa možno až o 2 centy za liter
Zdielať na

Budeme tankovať lacnejšie? Do konca týždňa možno až o 2 centy za liter

A teraz dobrá správa! Cena ropy na svetových trhoch prudko klesá! Logicky tak idú dolu aj ceny benzínu. No zatiaľ čo si motoristi mädlia ruky, mnohí sa začínajú báť ďalšej krízy. David Mimra zisťoval, o koľko by mohli reálne klesnúť ceny pohonných hmôt na Slovensku a najmä, kedy.

Momentálne tankujeme na Slovensku liter benzínu približne za 1,45 €. V blízkej dobe by sa to ale mohlo zmeniť. Dôvodom je pokles ceny ropy na svetových burzách. Zatiaľ čo v auguste sa jeden barel na londýnskej burze predával za 155 dolárov, v pondelok to už bolo 101 dolárov. 

Ceny benzínu na Slovensku ešte nešli prudko dole, pretože euro je momentálne proti doláru slabé. V horizonte niekoľkých najbližších týždňov by cena jedného barelu ropy mohla klesnúť aj na 90 dolárov za barel. Lacnejšieho benzínu by sa mali dočkať aj vodiči na Slovensku.

nesmieme zabúdať na to, že s lacnejším benzínom prišla pred niekoľkými rokmi aj kríza. V dnešnej dobe naviac hrozí niektorým štátiom eurozóny bankrot. Podľa niektorých ekonómov by táto kríza mala mať ešte väčší dopad na Slovensko ako tá pred niekoľkými rokmi.

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy