Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister financií Peter Kažimír by mal záujem o pozíciu guvernéra Národnej banky Slovenska
Zdielať na

Minister financií Peter Kažimír by mal záujem o pozíciu guvernéra Národnej banky Slovenska

BRATISLAVA / Minister financií Peter Kažimír by mal záujem o pozíciu guvernéra Národnej banky Slovenska. A to v prípade, že by z funkcie odišiel jej súčasný šéf. Pre Pravdu to povedal premiér Peter Pellegrini. Potvrdil tým špekulácie, o ktorých sa hovorí už dlhšie. Kažimírova ambícia šéfovať centrálnej banke má podľa premiéra svoju logiku. Súčasného ministra financií označil po dnešnom rokovaní vlády za zdatného odborníka.

 "Môžem potvrdiť, že v prípade, že by malo dôjsť k zmene na poste guvernéra NBS, tak pán podpredseda vlády a minister financií by určite mal ambíciu zúčastniť sa súboja o takýto post. To je pravda. O tom sa veľa špekuluje a ja to môžem takto oficiálne potvrdiť," povedal Pellegrini pre Pravdu. "Otázka je, aký plán so svojím životom a kariérou má terajší guvernér NBS, pretože od neho všetko závisí. V prípade, že by Jozef Makúch urobil nejakú zmenu vo svojom pôsobení, tak potom môžeme hovoriť o týchto otázkach," vyhlásil premiér.

"Nateraz ale nového guvernéra nehľadáme, nakoľko nám terajší neoznámil, že by zo svojej funkcie odchádzal a na čele Národnej banky Slovenska dnes sedí guvernér Jozef Makúch," povedal premiér Peter Pellegrini. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy