Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kotleba vraj blokuje dotácie vo výške 170 tisíc eur
Zdielať na

Kotleba vraj blokuje dotácie vo výške 170 tisíc eur

ZVOLEN/DETVA/KRUPINA / Banskobystrický župan Marián Kotleba vraj blokuje dotácie vo výške 170 tisíc eur pre okresy Zvolen, Detva a Krupina. Majú ich prerozdeliť viac ako stovke žiadateľov, ktorí stále čakajú. Krajskí poslanci pritom peniaze schválili ešte v marci.

Športové kluby, folklórne súbory no aj obce, ktoré chystajú verejnoprospešné akcie čakajú na peniaze, ktoré im priklepli krajskí poslanci ešte v marci.

Kameň úrazu

"Predseda sa rozhodol, že bude rozdeľovať financie sám, ide o balík peňazí, o ktorom majú rozhodovať poslanci kraja," informoval Stanislav Horník, poslanec Banskobystrického kraja. Poslanec tvrdí, že dôvodom prečo predseda blokuje vyplatenie peňazí má byť to, že pretláča dotácie pre svojich spolustranníkov a sympatizantov. Kameňom úrazu má byť strelecký klub v Detve.

"To, že v dotáciách vznikol chaos, pretože poslanci za okres sa nedokázali medzi sebou dohodnúť nie je chyba predsedu BBSK, ale chyba rozhašterených poslancov," stálo v písomnom stanovisku Banskobystrického kraja. Komisia zložená z poslancov Zvolena, Detvy a Krupiny teda podpísala prerozdelenie s kompromisnou výškou dotácie pre strelecký klub. Tá však bola nižšia ako pôvodne požadovaná. Zmluvy so žiadateľmi však stále neboli podpísané, lebo podľa poslanca, sympatizanti nedostali dotácie vo výške svojich predstáv.

"Predseda môže podpísať také rozdelenie dotácií, ktoré je schválené podpismi všetkých poslancov z daného okresu, vrátane predsedu poslaneckej komisie. A také rozdelenie dotácií aj podpísal. Pre detviansky región podpisoval dotácie včera 29.5. 2017," uvádza ďalej stanovisko. Poslanci sú k tomu ale naďalej skeptickí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy