Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lepšie časy pocíti aj verejnosť, tvrdí Fico
Zdielať na

Lepšie časy pocíti aj verejnosť, tvrdí Fico

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico tvrdí, že slovensko čakajú lepšie časy a mali by to pocítiť aj ľudia. Fico reagoval na makroprognózu, ktorú zverejnila Národná banka Slovenska.

"Sme na trajektórii rastu. Sme pred rokmi, ktoré budú podstatne bohatšie, a to nás samozrejme vedie aj k rôznym úvahám, ako sa teraz postaviť k verejnosti, keď sa rovnako ako podnikateľská sféra či banky zúčastnila na konsolidácii verejných financií,“ povedal Fico na tlačovej konferencii.

Ako dodal, pozitívne čísla umožnia, aby sa vláda postavila k verejnosti podstatne pozitívnejšie a ľudia by mali z úspešnej konsolidácie a oživovania hospodárskeho rastu pocítiť určitý profit. "A my ukážeme v krátkom čase tieto opatrenia, ktoré budú na Slovensku zrealizované," tvrdí premiér.

Opatrenia nepredstavil

Konkrétne opatrenia zatiaľ nepredstavil. Urobiť tak chce po mimoriadnom programovom sneme Smeru-SD, ktorý zvolal na 28. júna. Naznačil však, že niektoré z nich by sa mali týkať ceny plynu a minimálnej mzdy.

Ceny plynu by podľa premiéra mali výrazne klesnúť a minimálna mzda by mala stúpnuť. Nevylúčil ani možnosť, že by vzrástla na 400 eur tak, ako to požadujú odborári. VIAC TU.

Elektrina bude lacnejšia

Pred rokom Fico prisľúbil lacnejšiu elektrinu. Mohli sa na ňu tešiť podnikatelia. Fico ten sľub dal po stretnutí s predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Zviesť sa mali aj domácnosti.

"Predseda regulačného úradu nám predstavil víziu. Ak sa naplnia všetky predsavzatia, ktoré úrad má, môžeme očakávať pomerne výrazné zníženie cien elektriny pre podnikateľský sektor," povedal Fico. VIAC TU.

Bude lepšie...

Pred pol rokom vydala Národná banka Slovenska prognózu, ktorá veštila na lepšie časy. Fico vtedy povedal, že by mzdy v tomto roku aj nasledujúcich mohli rásť.

"Zároveň je tu mierny optimizmus, že z toho najhoršieho sme už von. Je tu začiatok akejsi konjunktúry, začiatok akéhosi rastu," povedal vtedy Fico. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy