Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kto je trápnejší? Opozícia radí Ficovi bojovať s neplatičmi daní
Zdielať na

Kto je trápnejší? Opozícia radí Ficovi bojovať s neplatičmi daní

V piatok sa skončil termín, ktorý dal premiér piatim opozičným stranám. Mali mu predložiť vlastné návrhy, ako naliať do rozpočtu chýbajúce peniaze. No skôr to vyzerá na nie veľmi konštruktívnu debatu a už vôbec nie na návrhy. Premiér "opozičnú" domácu úlohu zhodnotil jednoducho. Nič moc...

Treba vyriešiť daňové úniky

Ako vyliečiť našu prázdnu kasičku? Podľa SDKÚ-DS leží riešenie v upratovaní v sociálnych dávkach a podpore podnikania a hospodárskeho rastu. No ďalšie strany sa skôr sústreďujú na dane. Most, KDH aj Obyčajní ľudia myslia, že netreba zvyšovať dane a odvody, ale okrem úspor v hospodárení je tu priestor aj na riešenie daňových únikov.

Ročne nám totiž unikajú asi dve miliardy na krátení daní a miliardu by sme mali vybrať práve od neplatičov. "Prečo zvyšovať dane, keď nie sme schopní efektívne vyberať tie súčasné," pýta sa Ivan Švejna z Mostu.

Trápny a trápnejší???

Fico však odpovedal jednoznačne. "To je naozaj trápne... Aj keby sme povolali FBI, CIA a ešte neviem koho, tak ani za desať rokov sa nám nepodarí zastaviť únik 1,1 miliardy eur na daňových únikoch."

"Nemá dosť odvahy, aby bojoval s neplatičmi daní, tak odsudzuje návrhy opozície... Že je trápne od Roberta Fica, že hovorí, že je trápne, keď niekto navrhne, aby Robert Fico bojoval s daňovými únikmi," znie zase odpoveď Igora Matoviča z Obyčajných ľudí. A zatiaľ čo nad kasičkou stále visia otázniky, Robert Fico sa stále chce s opozičnými stranami stretnúť za jedným stolom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy