Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Darované Vianoce: Deniske sa splnil sen
Zdielať na

Darované Vianoce: Deniske sa splnil sen

KOŠICE / Netradičný vianočný darček dostala mladá Deniska z východného Slovenska, ktorá to v živote nemá ľahké. Všetko začal anonymný darca z Košíc a projekt Darované Vianoce sa stali pre Denisku skutočnosťou. Mladé dievča dostalo betónovú žumpu, ktorú veľmi potrebovala.

Štrnásťročné dievča to v živote nemá ľahké, od deviatich rokoch je polosirota. Mama jej zomrela na zákernú rakovinu a rok potom, mal otec ťažký úraz. "Mal úraz hlavy, prasknutú lebku, krvácanie do mozgu. Museli sme ho naučiť písať, čítať, počítať, chodiť," povedala Alexandra Bindová Denisina sestra. 

Deniska sa stará o otca a nedokončený dom sama. Na toaletu musela chodiť cez záhradu do latríny. Vďaka tajomnému Košičanovi, jej TV JOJ kúpila žumpu a urobila funkčné WC v kúpeľni. "Od radosti si dám k WC vianočný stromček," povedala Deniska.

Splnený sen

Vďaka projektu Darované Vianoce TV JOJ splnila Deniske ďalší sen, ktorá sa chcela stretnúť s hercom Janom Koleníkom. "Som obyčajná školáčka a zrazu som medzi hercami," tešila sa Deniska. "Vo februári budeme hrať v Košiciach a rád by som ťa pozval na toto veselé predstavenie. Ja vás dám usadiť a potom by sme sa stretli," povedal herec Ján Koleník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy