Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učiteľku priviedli na súd v putách: Trest ju pripraví o doterajšie zamestnanie
Zdielať na

Učiteľku priviedli na súd v putách: Trest ju pripraví o doterajšie zamestnanie

VEĽKÝ ŠARIŠ / Pred sudcu sa dnes v super rýchlom konaní postavila učiteľka materskej školy. Z práce ju odviedli policajti pre jej neistú chôdzu a nekoordinované pohyby. Po dychovej skúške skončila v policajnej cele.

Učiteľku materskej školy priviedli v putách na súd policajti. Pri podozrení bola najprv podrobená dychovej skúške pred bezpečnostným technikom. Následne bola privolaná aj policajná hliadka a výsledok dychovej skúšky bol 1,8 promile.

Pedagogička odkráčala zo súdu bez pút, ale za to s trestom, ktorý ju pripraví o doterajšie zamestnanie. Trestným rozkazom bola uznaná za vinnú a bol jej uložený trest odňatia slobody na 4 mesiace. Zároveň jej bol aj uložený aj trest zákazu vykonávania pedagogickej činnosti na dva roky. Verdikt súdu je právoplatný.

"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov uznal obvinenú za vinnú z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Učiteľka sa zatiaľ so zamestnávateľom nespojila, ale v materskej škole pripravujú jej výpoveď. 

Najčítanejšie