Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
ENERGETIKA: Ceny elektriny na trhoch sa stále držia nad hranicou 200 eur
Zdielať na
Noviny.sk

ENERGETIKA: Ceny elektriny na trhoch sa stále držia nad hranicou 200 eur

BRATISLAVA - Elektrina na trhoch počas minulého týždňa neklesla pod 200 eur za megawatthodinu. Ako vyplýva z údajov zverejnených pražskou burzou PXE, elektrina s dodávkou na Slovensko v budúcom roku sa v piatok predávala za vyše 206 eur za megawatthodinu. Najvyššiu hodnotu mala elektrina v pondelok, keď sa megawatthodina predávala za takmer 210 eur za megawatthodinu.


Plyn sa na trhu TTF (virtuálny obchodný uzol Title Transfer Facility v Holandsku) v súčasnosti predáva za 96 eur za megawatthodinu. Vo štvrtok minulého týždňa bola cena plynu ešte na úrovni 106 eur za megawatthodinu. Plyn dosiahol rekordné hodnoty začiatkom marca tohto roka. Na Medzinárodný deň žien sa plyn vyšplhal na trhu TTF na 216 eur za megawatthodinu.

Cena elektriny na pražskej burze sa v súčasnosti pohybuje ešte ďaleko pod úrovňou historických rekordov. Dva dni pred ostatnými Vianocami sa totiž predávala za takmer 330 eur za megawatthodinu. Začiatkom minulého roka sa ale elektrina obchodovala len za 55 eur za megawatthodinu.

Najčítanejšie