Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
REALITY: Investície do komerčných nehnuteľností na Slovensku vlani presiahli 750 mil. eur
Zdielať na
Noviny.sk

REALITY: Investície do komerčných nehnuteľností na Slovensku vlani presiahli 750 mil. eur

BRATISLAVA - Celkové investície do komerčných nehnuteľností na Slovensku vlani presiahli 750 mil. eur, čím prekonali objem investícií v predkrízovom roku 2019. Vyplýva to zo správy globálnej realitno-poradenskej spoločnosti Cushman & Wakefield.

„Na základe mimoriadnej aktivity v roku 2021 očakávame, že tento trend bude pokračovať aj v roku 2022," poznamenala spoločnosť s tým, že regionálne mestá si pravdepodobne zachovajú svoje dominantné postavenie na investičnom trhu. „Vidíme aktivitu vo všetkých segmentoch, pričom kancelársky sektor pravdepodobne zvýši svoj podiel na uzatvorených transakciách v tomto roku," dodáva spoločnosť.


V roku 2021 objemy investícií do komerčných nehnuteľností v strednej a východnej Európe naďalej stúpali, pričom v porovnaní s rokom 2020 vzrástli o 6,9 percenta. „Stále však zostali 15 percent pod priemerom posledných piatich rokov," poznamenala spoločnosť s tým, že prevládala investičná aktivita do priemyselných a kancelárskych nehnuteľností a zaznamenali výrazné zvýšenia cien s kompresiou výnosov vo všetkých segmentoch, ale najmä v priemyselnom sektore, kde rast cien dosiahol takmer 20 percent.

Najčítanejšie