Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Unikajúci plyn bolo cítiť na desiatky metrov. Policajti uzavreli v Humennom celú ulicu
Zdielať na

Unikajúci plyn bolo cítiť na desiatky metrov. Policajti uzavreli v Humennom celú ulicu

HUMENNÉ / Neuveriteľné šťastie mali robotníci pri výkopových prácach. Bager nešťastne prekopal plynové potrubie. Podľa polície z neho odsekol takmer pol metra. Ulicu v Humennom museli uzavrieť policajti. Spolu s hasičmi robili všetko preto, aby zabránili tragédii.

Situáciu na mieste ako prví dostali pod kontrolu hasiči. Prišiel aj kriminalistický technik a polícia v prípade začala trestné stíhanie. Unikajúci plyn bolo cítiť krátko pred deviatou dopoludnia. Na miesto okamžite prišli hasiči aj policajti. Tí museli ulicu uzavrieť.

"Počas výkopových prác bagrom došlo k poškodeniu plastového plynového potrubia tak, že z neho bola odseknutá časť o dĺžke cca 40 cm," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Z hľadiska bezpečnosti sa k miestu havárie nemohli dostať ani chodci, ani žiadne autá. Unikajúci plyn bolo cítiť na desiatky metrov. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že došlo k prekopaniu plynového potrubia. Únik plynu sme skrápali vodou, aby nedošlo k jeho prudkému rozširovaniu do okolia," informuje veliteľ zásahu HaZZ Humenné Ľubomír Popčák. 

Po príchode poruchovej služby SPP, pracovníci potrubie podľa prvotných informácií odstavili aj od plynu a uzatvorili celú ulicu. Distribúciu plynu prerušili desiatim odberateľom a aj domácnosti.

Situáciu na mieste dokumentoval aj kriminalistický technik. Vec riadia ako poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia."Na oprave poškodenej časti plynovodu už plynári pracujú s cieľom obnoviť distribúciu plynu ešte v priebehu dnešného dňa," hovorí manažér extrnej komunikácie SPP Milan Vanga. 


"Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky verejne prospešného zariadenia," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Humenskí hasiči riešili unikajúci plyn aj včera, a to v tejto základnej škole. Pomocou meracieho prístroja zistili únik na ventiloch varných kotlov. Uzatvorili hlavný uzáver a aj tu privolali poruchovú službu.

Najčítanejšie