Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Do práce ledva prišiel, cestou domov nafúkal viac ako 3 promile
Zdielať na

Do práce ledva prišiel, cestou domov nafúkal viac ako 3 promile

PRIEVIDZA / Ledva stál na nohách a napriek tomu prišiel autom do práce. Reč je o 53 ročnom mužovi z okresu Prievidza. Okamžite ho z práce poslali domov. Cestou však skončil v rukách policajtov. V dychu mu namerali takmer tri a pol promile. Nebol pritom jediný.

V Zemianskych Kostoľanoch policajti zastavili auto, v ktorom mal sedieť vodič pod vplyvom alkoholu. 53 ročný muž prišiel podľa informácií TV JOJ do práce na nočnú v takom stave, že ledva stál na nohách. Poslali ho domov. Cestou ho zastavili policajti a dali mu fúkať.

"Výsledok bol 3,42 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška bola 3,33 promile," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Danka Adámiková. "On nevie kadiaľ ide. Z rozprávania mojich klientov, tí tvrdia, že sa orientujú iba podľa stredovej čiary. Keby nebolo stredovej čiary, tak nevedia kadiaľ idú," opisuje pohľad človeka v opitom stave odborník na liečbu závislosti Marián Daubner.

Auto, v ktorom sa viezol musel nechať na mieste a on skončil v cele. Eskortovali ho na Okresný súd v Prievidzi. "Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým mu uložila trest 5 mesiacov, ktorý mu odložila na 24 mesiacov," prezradil hovorca Krajského súdu Trenčín, Roman Tarabus. Zároveň rozhodla, že si za volant nemôže sadnúť 72 mesiacov. Tento prípad nie je jediný, v ktorom vodič nepríjemne prekvapil policajtov. Podvečer zastavili policajti z Dubnice nad Váhom pred nákupným centrom muža z Popradu, ktorý rovnako ledva dokázal fúknuť. 

"Výsledok bol 3,27 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška bola o niečo nižšia a to 3,15 promile," Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. S podobnými prípadmi sa v posledných týždňoch policajti stretávajú často. "Za 10 mesiacov tohto roka bolo na území Trenčianskeho kraja zistených 376 prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," opísala aktuálnu situáciu hovorkyňa Danka Adámiková.

Najčítanejšie