Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministri dnes rozhodnú o ďalšom postupe pri rekonštrukcii letiska Sliač
Zdielať na
Noviny.sk

Ministri dnes rozhodnú o ďalšom postupe pri rekonštrukcii letiska Sliač

 Vláda bude dnes rokovať aj o ďalšom postupe pri obstarávaní stavby na leteckej základni Sliač. Tá bude rozdelená do troch častí a spolu bude stáť viac ako 69 miliónov eur. Rekonštrukciu rolovacích dráh a budovanie nových dráh, a tiež rekonštrukciu leteckej základne bude realizovať na kľúč agentúra NATO Support and Procurement Agency. Obstarávanie tretej časti - rekonštrukciu troch hál Husár bude vykonávať Úrad pre investície a akvizície Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Ministri budú dnes riešiť aj úpravu nariadenia vlády z roku 2019 o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách. Zaoberať sa budú aj odvolávaním a menovaním nového generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.



Nariadenie o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách upravuje poskytovanie financií Európskej únie a štátneho rozpočtu na program o dodávanie alebo distribúciu mliečnych výrobkov či ovocia a zeleniny pre deti v materskej škole a pre žiakov základných škôl. V novelizovanom nariadení vláda predovšetkým navrhuje vylúčiť krátenie výšky pomoci pri nesplnení povinností, ktoré nebolo možné dodržať v dôsledku obmedzenia prevádzkovania škôl. Úrad verejného zdravotníctva zakázal prevádzku zariadení pre deti a mládež zákonom z roku 2007. Návrh tiež upravuje trvanie realizačných období, v ktorých sa má školský program vykonávať.

Vláda bude tiež schvaľovať návrh na odvolanie generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky Štefana Mesároša. Materiál tiež navrhuje vymenovať nového tajomníka Jána Šalátu.

Najčítanejšie