Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zoom umožní využívať koncové šifrovanie len platiacim používateľom
Zdielať na
Noviny.sk

Zoom umožní využívať koncové šifrovanie len platiacim používateľom

BRATISLAVA - Spoločnosť Zoom sa rozhodla nepridať koncové šifrovanie pre bezplatné účty s tým, že takto nechá otvorené dvere na spoluprácu s bezpečnostnými zložkami. Uviedol to výkonný riaditeľ firmy Eric Yuan. "Chceme spolupracovať s FBI a miestnymi úradmi v prípade, že ľudia budú zneužívať Zoom na nesprávne účely," dodal Yuan.

Koncové šifrovanie, na ktorom Zoom v súčasnosti pracuje, bude možné využívať len pri platených účtoch, pretože "väčšina škôd pochádza od samoobslužných používateľov s falošnou identitou", vyjadril sa bezpečnostný konzultant Alex Stamos.


Využitie Zoomu vzrástlo v čase pandémie koronavírusu, keďže milióny ľudí zostali pracovať z domu. Objavilo sa aj viacero bezpečnostných problémov. Firma prostredníctvom e-mailu potvrdila, že spolupracuje s "obhajcami bezpečnosti detí, organizáciami pre ochranu občianskych slobôd, odborníkmi na šifrovanie a orgánmi činnými v trestnom konaní" na vylepšení svojej stratégie. Cieľom tohto prístupu je chrániť deti a potenciálne obete zločinov z nenávisti.

"Plánujeme zaviesť koncové šifrovanie pre používateľov, u ktorých si môžeme overiť totožnosť, a tak limitovať poškodenie týchto zraniteľných skupín. Používatelia s bezplatným účtom sa registrujú pomocou e-mailu, čo nám nedáva dostatok informácií na overenie si identity. Nájsť tú správnu rovnováhu je náročné, no vždy sa snažíme spraviť správnu vec," vyjadril sa hovorca Zoomu.



Najčítanejšie