Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vláda navrhuje zrušiť povinnú karanténu pre cestovateľov z Európy
Zdielať na
Noviny.sk

Vláda navrhuje zrušiť povinnú karanténu pre cestovateľov z Európy

BERLÍN - Nemecká vláda odporúča zrušenie povinnosti 14-dňovej samoizolácie pre ľudí prichádzajúcich do krajiny z iných európskych štátov. Minister vnútra Horst Seehofer v stredu uviedol, že odporúča krajinským vládam, ktoré sú zodpovedné za karanténu, aby zrušili požiadavku pre cestujúcich z Európy, ale naďalej ju uplatňovali pri cestovateľoch z iných štátov, ako napríklad z USA a Ruska. Opatrenie už tento týždeň zrušil súd v spolkovej krajine Dolné Sasko.


Nemecko zaviedlo opatrenie zamerané proti šíreniu nového koronavírusu minulý mesiac s tým, že ľudia prichádzajúci do krajiny musia zostať dva týždne doma. Výnimku mali len osoby prichádzajúce na veľmi krátke cesty, za účelom práce, prevážania tovaru alebo iných nevyhnutných úloh.


Seehofer sa na margo karantény vyjadril, keď hovoril o zmiernení opatrení na hraniciach. Nemecko začne už tento víkend uvoľňovať kontroly na hraniciach s niektorými susednými štátmi. Ak však v susedných krajinách počet infekcií veľmi vzrastie, Nemecko kontroly podľa ministra znova posilní.

Najčítanejšie