Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v marci mierne klesol
Zdielať na
Noviny.sk

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v marci mierne klesol

BRATISLAVA - Ku koncu marca tohto roka pracovalo na Slovensku 77,9-tisíca cudzincov. Oproti koncu februára tohto roka ide len o mierny pokles o 239 osôb. Pandémia koronavírusu tak v marci počet cudzincov pracujúcich na Slovensku neovplyvnila. Medziročne pritom na Slovensku minulý mesiac pracovalo o 7,1-tisíca cudzincov viac. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V treťom mesiaci tohto roka ich na slovenskom trhu práce pribudlo osem, čím sa celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás zvýšil na 23-tisíc. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku v minulom mesiaci klesol o 85 osôb na 13,3-tisíca. Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 8,1-tisíca, nasledovali Česi so 6-tisíc pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,4-tisíca.


Štvrtina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu marca tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21,1-tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 8,6-tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 3,4-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len jedenásť cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci marca v okrese Medzilaborce.

Najčítanejšie