Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Colníci zaistili 72 falzifikátov voňaviek, predával ich Poliak
Zdielať na
Noviny.sk

Colníci zaistili 72 falzifikátov voňaviek, predával ich Poliak

Sedemdesiatdva voňaviek, ktoré vykazovali znaky falzifikátov, zaistili príslušníci finančnej správy u obchodníka z Poľska, predával ich v stánku pri ceste I/11 neďaleko Žiliny. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

"Príslušníci finančnej správy si pri motoreste na hlavnom ťahu do Čiech a Poľska všimli podozrivý tovar, ktorý v šiatri predával muž poľskej národnosti. Medzi viacerými druhmi ponúkaných výrobkov mal aj parfumy a toaletné vody svetoznámych značiek. Tie sa už podľa prvotných znakov javili ako napodobneniny. Predajca nemal živnostenské oprávnenie ani nadobúdacie doklady o tovare. Kontrolujúcej hliadke uviedol, že je študentom a tieto veci si zadovážil z internetovej stránky," uviedla k prípadu Chríbiková.

Ako dodala hovorkyňa colného úradu, pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva zaistili príslušníci finančnej správy u obchodníka 72 kusov voňaviek, ktoré pribudli do skladu zadržaného tovaru k športovej a detskej obuvi, rôznym druhom stavebníc, kociek ako aj tovaru pre domácich miláčikov. Podľa Chríbikovej od začiatku roka zasahovali príslušníci žilinského colného úradu pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva jedenásťkrát.

Najčítanejšie