Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Schválili novelu zákona o podpore v pôdohospodárstve, ktorá reflektuje zistenia auditov EK
Zdielať na
Noviny.sk

Schválili novelu zákona o podpore v pôdohospodárstve, ktorá reflektuje zistenia auditov EK

BRATISLAVA – Štátne orgány by mali garantovať maximálnu mieru ochrany práv a právom chránených záujmov žiadateľov a potenciálnych žiadateľov v každej fáze uchádzania sa o príspevok z európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF). Parlament totiž dnes schválil komplexnú novelu zákona o príspevkoch poskytovaných z EŠIF a o poskytovaní podpory a dotácií v pôdohospodárstve. Novela zákona reflektuje zistenia auditov Európskej komisie.

Právna úprava bola vypracovaná na základe Plánu legislatívnych úloh vlády SR na rok 2019. „Novela sa týka úpravy dvojkolového systému výberu žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku a rozsahu práv žiadateľov pri uplatnení obrany voči každému negatívnemu rozhodnutiu, jednoznačnosti existujúceho legislatívneho textu v oblasti finančného riadenia, ako aj vytvorenia priestoru pre zníženie administratívnej záťaže žiadateľa v etape posudzovania projektových zámerov," uviedol ku schválenej novele podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Cieľom novely zákona je reflektovať aj na potrebu úpravy osobitostí programov cezhraničnej spolupráce, ktoré vyplynuli z implementačnej praxe aplikácie nariadenia Rady EÚ o osobitných ustanoveniach na podporu cieľa Európska územná spolupráca.

Najčítanejšie