Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na pezinskom sídlisku vyčíňa neznámy šialenec. Psíkom rozmiestňuje kruté návnady so žiletkami
Zdielať na

Na pezinskom sídlisku vyčíňa neznámy šialenec. Psíkom rozmiestňuje kruté návnady so žiletkami

PEZINOK / Na pezinskom sídlisku vyčíňa neznámy šialenec. V okolí sídliska rozmiestňuje kruté návnady pre psy. Prvého psa tieto nástrahy takmer pripravili o život. Do návnad vkladá rôzne ostré predmety, ktoré majú psíkom ublížiť.

Na pezinskom sídlisku už niekoľko dní vyčíňa neznámy šialenec, ktorý rozmiestňuje v okolí veľmi kruté návnady pre psy. Do párkov vkladá kúsky žiletiek alebo háčiky na ryby. Majitelia psov už nahlásili takmer desiatku takýchto návnad a prvého psa to už takmer stálo život.

Psík nástrahu našiel pod schodmi bytovky. "Zožral kúsok párku, celý deň mu bolo zle. Mysleli sme si, že sa priotrávil, to nám prvé napadlo. Večer mu bolo zle a napínalo ho. Zistili sme, že je tam kúsok niečoho, očistili sme to a bol to kúsok žiletky," hovorí majiteľka psíka Rustyho Denisa Kováčová. S priateľom ho prezreli, či nekrváca a do rána pozorovali. Nič podozrivé sa však nedialo, k veterinárovi preto nakoniec nešli.  

"Nechali sme to tak, lebo vidíme na ňom, že je v poriadku," odpovedala majiteľka Rustyho. Návnady párkov so žiletkami našli ukryté aj pod ďalším schodiskom pred vchodom do bytovky. A ako zistili, nebol to ojedinelý prípad. Majitelia psov vraj hovoria, že podobné nástrahy objavili viackrát a aj psíkom vyberali z úst rovnako párky so žiletkami. Keby sa takýto kúsok žiletky dostal do tráviaceho traktu psíka, spôsobil by mu vnútorné krvácanie.

"Vnútorné krvácanie, či už priamo žalúdka alebo až poškodenie a perforácia žalúdočnej steny," informuje Bibiana Miklošovičová z veterinárnej kliniky v Pezinku. To by mohlo v krajnom prípade viesť až k úmrtiu. Podľa veterinárky sa však bežne väčšie psy zaobídu bez extrémnych zranení, u menších je to však už horšie, tým môže poškodiť sliznicu či vyvolať krvácanie v tráviacom trakte. Neodporúča však v prípade, že psík zhltne návnadu, umelo vyvolávať zvracanie. Lepšie je prísť na kliniku, kde psíka zrontgenujú, uspia a žiletku vyberú.

Na facebook stránke mesta Pezinok už viacerí upozorňujú na nálezy takýchto krutých návnad, dokonca sa objavili nielen žiletky, ale aj rybárske háčiky. "Dostali sme viacero hlásení, týkajúcich sa potravín, kde sa nachádzali žiletky, alebo čepele orezávacích nožov," vypovedá Peter Urban z mestskej polície. 

Prípad prevezme štátna polícia

"Išlo o necelú desiatku hlásení, páchateľ však zatiaľ nie je známy. Usúdili ale, že môže ísť o trestný čin a hlásenia posunuli štátnej polícii. Občania môžu byť nápomocní, aby boli všímaví a keby niekto niečo vyhodil, môže okamžite volať políciu," hovorí Peter Urban. Polícia a psíčkari sa zhodnú v tom, že páchateľom môže byť niekto, kto mal s nimi v minulosti konflikt. Zrejme pôjde o osobu, ktorá má niečo proti psom.

Muž vytiahol zbraň a začal strieľať na psy na ulici. Neodradilo ho ani, že tie sprevádzali skupinku ľudí. Viac v reportáži TV JOJ: 

Najčítanejšie