Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bez jadrovej energetiky nesplníme ciele, tvrdí minister Žiga
Zdielať na
Noviny.sk

Bez jadrovej energetiky nesplníme ciele, tvrdí minister Žiga

Bez využívania jadrovej energie ciele pri znižovaní emisií nebudú môcť byť naplnené. Povedal to na tlačovej besede v rámci medzinárodnej Stredoeurópskej energetickej konferencie minister hospodárstva Peter Žiga. Minister rokoval o energetike so svojimi kolegami z krajín Visegrádskej štvorky (V4). „Všetky krajiny V4 sú pozitívne k jadrovej energii,“ dodal Žiga.


Ministri zodpovední za energetiku sa spolu s eurokomisárom pre vznik energetickej únie Marošom Šefčovičom venovali aj o budúcnosti baníctva. „Hovorili sme o tom, ako pomôcť uhoľným regiónom v Európe. Chceme priamo s predstaviteľmi týchto regiónov spoločne rozmýšľať o tom, ako by mala vyzerať ich ekonomická budúcnosť, akými projektami vieme ľuďom pomôcť v týchto regiónoch,“ povedal Šefčovič.

Pokiaľ ide o energetickú bezpečnosť, je Európska únia podľa eurokomisára Šefčoviča na tom oveľa lepšie. „Dnes sa postupne presúvame k novým témam. Na témy boja proti klimatickým zmenám. Oveľa väčšiu pozornosť budeme musieť venovať napríklad oblasti elektromobility,“ uzavrel Šefčovič.

Najčítanejšie