Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kultúrne leto vyvrcholí benefičným koncertom SĽUK-u a sólistov opery
Zdielať na
Noviny.sk

Kultúrne leto vyvrcholí benefičným koncertom SĽUK-u a sólistov opery

 Nitrianske kultúrne leto vyvrcholí 2. septembra oslavami 770. výročia udelenia kráľovských výsad Nitre a zároveň tradičným koncertom Hoj, vlasť moja. Na benefičnom koncerte na Svätoplukovom námestí vystúpi SĽUK a sólisti Opery Slovenského národného divadla. V tento deň by zároveň malo byť aj slávnostné odovzdávanie Cien mesta Nitry siedmim osobnostiam a čestného občianstva Nitry nitrianskemu diecéznemu biskupovi Viliamovi Judákovi.

„Súčasťou leta v meste pod Zoborom je bohatá letná prehliadka umenia rôznych žánrov - tradičné cykly detských divadelných predstavení, filmov, operetných a muzikálových melódií, dychoviek, rockových koncertov, komorných koncertov,“ informovala nitrianska radnica. Známe hity zaznejú na dnešnom koncerte IMT Smile na amfiteátri. V Mestskom parku na Sihoti zahrá najznámejšie pesničky americkej punk-rockovej kapely Green Day skupina The Minority – Green Day Tribute. Nitrianska kapela E.G.O. Group vystúpi spolu so svojimi hosťami, dychovú hudbu prinesie DH Lieskované. Bubny v parku je názov bubeníckeho workshopu zoskupenia Campana Batucada. Skupina HS Forum prinesie popoludnie so slovenskými a zahraničnými popovými a rockovými hitmi.

Nedeľné popoludnia v Mestskom parku na Sihoti oživia divadelné predstavenia pre deti. V závere júla bude v centre mesta Tancovačka na námestí so skupinami Sematam, Luvver a Puding pani Elvisovej. Súčasťou Nitrianskeho kultúrneho leta bude od 21. do 25. augusta aj tradičný letný Bažant Kinematograf s premietaním filmov na Svätoplukovom námestí. Jednotlivé mestské časti si na leto pripravili podujatia Podzoborské vinobranie, Sviatok nového chleba v Dražovciach, Chrenovské dožinky, Klokočinský jarmok a Janíkovský ohnivák.



Najčítanejšie