Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Od soboty začnú rekonštruovať Hodonínsku cestu
Zdielať na
Noviny.sk

Od soboty začnú rekonštruovať Hodonínsku cestu

Už tento víkend v sobotu 12. mája začína mesto Bratislava s opravou ďalšej z hlavných dopravných tepien Bratislavy – Hodonínskou cestou. Cieľom je, aby bola Hodonínska cesta v smere od ulice Janka Alexyho na Lamač jednosmerná. Opravovať sa bude v ôsmich etapách a potrvá to približne mesiac. Vodiči musia počítať s obmedzeniami. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

V rámci prvej a druhej etapy sa začne s frézovaním a asfaltovaním Hodonínskej cesty v úseku od Janka Alexyho po okružnú križovatku Pod násypom smer Záhorská Bystrica. Opravovať budú plošne celý kryt vozovky na celom úseku. Obchádzka povedie ulicami Pod násypom, Segnáre, Pod Zečákom až po križovatku s Harmincovou ulicou. Ide o obchádzku z Lamača smerom do mesta.

V tretej a štvrtej etape sa vyznačí ulica ako jednosmerná od križovatky Pod násypom po Vrančovičovu ulicu. Pri uzatvorení ľavej strany Hodonínskej cesty povedie obchádzka po uliciach Vrančovičova, Rajtakova, Rozálska až po križovatku s ulicou Pod násypom. Uzatvorenie pravej strany Hodonínskej cesty sa bude obchádzať ulicami Vrančovičova, Rajtakova, Segnáre, Pod Zečákom až do križovatky s Harmincovou, pričom v tejto etape nebude možný prejazd ulicou Pod násypom. V piatej a šiestej etape sa vyznačí ulica ako jednosmerná od križovatky s Vrančovičovou ulicou po ulicu Podháj. Obchádzková trasa pre vozidlá smerujúce do centra bude po uliciach Podháj, Cesta na Klanec a Vrančovičova až po križovatkyu s ulicou Vrančovičovou. V siedmej a ôsmej etape sa vyznačí ulica ako jednosmerná od ulice Podháj po okružnú križovatku.

Spolu s Hodonínskou začne mesto Bratislava v blízkom čase opravovať aj Brnianskú, Račianskú a Kazanskú ulicu.

Najčítanejšie