Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Podmienky pre vojnových veteránov by sa mali zlepšiť
Zdielať na
Noviny.sk

Podmienky pre vojnových veteránov by sa mali zlepšiť

 Parlament ukončil tretí deň rokovania 31. schôdze parlamentu otvorením diskusie k druhému čítaniu vládneho návrhu novely zákona o vojnových veteránoch, podľa ktorého sa zlepšia podmienky pre vojnových veteránov. Tí by po novom mali mať k dispozícii ubytovanie vo vlastnom penzióne a čiastočne hradené náklady na samotné ubytovanie či stravovanie.

Podľa ministra obrany Petra Gajdoša ide o prejav úcty voči zaslúžilým vojakom. "Je to prejav úcty veteránom, ktorí spravili veľa pre mier a bezpečnosť. Zároveň chcem zdôrazniť, že týmito krokmi napĺňame programové vyhlásenie vlády a Slovenskej národnej strany (SNS). Penzión bude vybudovaný v rámci komplexov v správe ministerstva obrany a bude poskytovať ubytovanie aj stravovanie, aby mali veteráni pohodlnú penziu," priblížil minister Gajdoš ešte v marci. V budúcnosti by podľa neho mohol byť v penzióne aj wellnes či ďalšie rekreačné zariadenia. Kapacita zariadenia by mala byť 20 až 30 miest.

Poslanci budú pokračovať v rokovaní v utorok o deviatej hodine ráno. Naplánované majú rokovania o Výročnej správe o členstve SR v EÚ, Správe o plnení úloh zahraničnej a európskej politiky SR v roku 2017 a o Správe o činnosti Výboru NR SR pre európske záležitosti za roky 2016 a 2017.

Najčítanejšie