Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyparádené mestá. Navliekli sa do vianočného...
Zdielať na

Vyparádené mestá. Navliekli sa do vianočného...

Vianoce už klopú na dvere. Obchody sú plné ľudí, na každom kroku číhajú reklamy a do seba vrážajú uponáhľaní chodci. Vianočnú atmosféru však začínajú prezrádzať aj vyzdobené ulice. A zdá sa, že čím je mesto väčšie, tým je zástup svetielok okatejší. A to z roka na rok.

Európske metropoly začínajú každoročné preteky v tom, ktorá svoje ulice viac vyparádi. Blikajúca nádhera k decembru už akosi neodmysliteľne prischla. Nečudo, že sa z rozsvecovania mesta stala spoločenská udalosť.

Tak je to aj v Londýne. Zodpovednosť za jeho rozsvietenie minulý rok niesol Jim Carrey. Teraz po ňom žezlo prebrala Rihanna. "Milujem Vianoce. Vychutnám si ich v kruhu rodiny. Zabávame sa, balíme si darčeky a schuti sa najeme dobrého jedla," hovorí známa speváčka. 

Mesto lásky – Paríž, svoje dekorácie zverilo do rúk starostu a herečky Melanie Laurenovej, ktorú si môžete pamätať z filmu Nehanební bastardi. Pod ich dotykom sa slávne Champs Ellysees rozžiarilo viac ako miliónom svetielok. Prechodným domovom sa im stali konáre 415-tich stromov lemujúcich Elyzejské polia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy