Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Študent kriminalistiky vraždil prostitútky!
Zdielať na
Zahraničie

Študent kriminalistiky vraždil prostitútky!

Samotár o sebe vyhlasoval, že študuje vraždy, no s čiernymi okuliarmi a dlhým koženým plášťom jazdil na dodávke

22. júna 2009 zmizla trojnásobná matka a babička Susan Rusworth. Každý si vtedy myslel, že nezvestná sa dostala do problémov pre drogy, ktoré brala.

26. apríla tohto roku sa však stratila ďalšia miestna prostitútka Shelley Armitage (31) a minulý piatok sa akoby pod zem prepadla 36-ročná Suzanne Blamires (na snímke). Veci nabrali na obrátkach, keď v pondelok našli na brehu rieky rozporcované ženské telo bez hlavy, pravdepodobne patriace práve poslednej zmienenej.

Všetky tri ženy boli dobré kamarátky a stretávali sa spolu aj cez deň mimo svojho pracoviska. Ako tvrdia ich známi, až na závislosť od drog, to boli dobré ženy. Za ich zmiznutím má stať 40-ročný Stephen Griffits.  

Griffitsa susedia poznali ako "čudáka" a prezývali ho tiež "Penfold", čo je postavička z detského komiksu o Nebezpečnej myši. Túto prezývku si vyslúžil, pretože bez ohľadu na počasie nosil veľké tmavé okuliare a čierny kožený plášť až po kolená.

"Mal ulízané vlasy dozadu. Jeho vzhľad bol trochu gotický a ľudia hovoria, že bol tak trochu samotár," tvrdí Stephenov sused. Iný dodáva: "Trpel depresiami. Hovorieval, že si robí doktorát z vraždy a z Jacka Rozparovača."

Griffits sa podľa dostupných informácií spriateľoval s prostitútkami, ktoré mali svoje rajóny blízko jeho bytu, v ktorom vraj choval ako domácich miláčikov plazy. Keď polícia jeho domov obkľúčila, svedkovia tvrdia, že mal v tvári pokojný výraz bez akýchkoľvek emócií.

Stephen Shaun Griffiths sa narodil na Štedrý večer 1969. Bol najstarším z troch súrodencov. Jeho 61-ročná matka žije v Dewsbury a v minulosti ju obvinili zo sprenevery. Griffith bol podľa susedov vľúdnym mužom, ktorý však takmer nikdy nechodil von zo svojho zanedbaného bytu a mal málo priateľov.

Ľudí okrem dolapeného údajného vraha desí predstava, že na tom istom mieste - v Yorkshire - vyčíňal presne pred tridsiatimi rokmi podobný živel. Vtedy zatkli a z vraždy 13 žien pracujúcich prevažne ako prostitútky usvedčili 34-ročného Petera Sutcliffa.

Informácie priniesol internetový denník dailymail.co.uk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy