Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia vyšetruje smrť Jany a jej synčeka ako samovraždu a vraždu
Zdielať na

Polícia vyšetruje smrť Jany a jej synčeka ako samovraždu a vraždu

PEC POD SNĚŽKOU / Štyridsaťročnú ženu z Prahy a jej trojročného syna, ktorí boli od piatka nezvestní, našli členovia horskej služby mŕtvych v lese v oblasti Ružovej hory v Krkonošiach. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu a samovraždu, potvrdil súdny znalec.

Prípad úmrtia 40-ročnej ženy a jej trojročného syna v Krkonošiach polícia vyšetruje ako vraždu a samovraždu. Potvrdil to súdny znalec. "Začali sme úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vražda s následnou samovraždou," uviedla hovorkyňa.

Ak ďalšie vyšetrovanie potvrdí, že vraždu dieťaťa spáchala žena, polícia prípad odloží, pretože nemožno stíhať osobu zosnulú.

V celom prípade sú podľa českého portálu dôležité tri fakty: 44-ročná Jana bola so svojím synom Adamom ubytovaná v penzióne U Sochorů od nedele 25. decembra a pobyt mali zaplatený do 30. decembra. V stredu 28. decembra sa vydali na prechádzku a išli lanovkou na Ružovú horu - odtiaľ zrejme pochádzajú posledné fotografie, na ktorých sú obaja zachytení. Tam malý Adam ťahá za sebou sánky. 

Pátranie bolo vyhlásené v piatok 30. decembra, keď na políciu prišiel otec malého Adama. Na políciu sa rovnako obrátila aj majiteľka penziónu s tým, že ich naposledy videla v utorok 27. decembra pri raňajkách. Jana mala na izbe všetky veci a pred penziónom zaparkované auto. 

Rozsiahla pátracia akcia sa odohrala v Krkonošiach v okolí Pece pod Sněžkou už v sobotu a v nedeľu. Od 30. decembra hľadalo stratenú dvojicu 150 ľudí z radov polície, horskej služby a Správy Krkonošského národného parku. Polícia oznámila, že posledné zistené miesto pohybu nezvestných bolo v stredu 28. decembra popoludní v okolí prestupnej stanice lanovky na Snežku na Ružovej hore. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy