Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Google bude predávať svoj telefón
Zdielať na
Zahraničie

Google bude predávať svoj telefón

Zdroj: REUTERS

Spoločnosť Google plánuje predávať svoj vlastný mobilný telefón priamo zákazníkom už v budúcom roku bez pomoci mobilných operátorov.

Ako ďalej noviny uviedli, mobilný telefón s názvom Nexus One, vyrábaný spoločnosťou HTC, bude používať operačný systém firmy Google s názvom Android a firma ho bude predávať online.

Podľa denníka chce Google konkurovať operátorom ako Sprint a Verizon, ako aj výrobcom smartphonov akým je Apple, pričom ide taktiež o odklon od pôvodnej stratégie, keď firma málokedy predávala zariadenia priamo zákazníkom.

Telefóny používajúce softvér Android od spoločnosti Google vyvolali v poslednom čase pozornosť v mobilnom sektore, keď spoločnosti Motorola a Sony Ericsson si ho vybrali pre svoje najlepšie nové modely.

Podľa analytikov je zámerom spoločnosti Google skôr získať prístup k hodnotným údajom o spotrebiteľoch, ktoré je možné využiť na predaj reklamy za vyššie ceny, ako zarobiť na priamom predaji hardvéru.

Podľa prieskumnej firmy IDC sa trhový podiel softvéru Android zvýšil v období od júla do septembra na hlavnom západoeurópskom trhu na 5,4 %. Spoločnosť HTC ani Google správu nekomentovali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy