Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Alexej Navaľný sa vrátil do Ruska. Po prílete ho zatkla polícia a vo väzbe bude čakať na súd
Zdielať na

Alexej Navaľný sa vrátil do Ruska. Po prílete ho zatkla polícia a vo väzbe bude čakať na súd

Archívna reportáž: Navaľný bol otrávený

MOSKVA / Avizovaný príchod ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného z Nemecka späť do vlasti sa nezaobišiel bez zatýkania. Na letisku Vnukovo policajti zasiahli proti jeho blízkym spolupracovníkom a stúpencom, ktorí ho čakali v pristávacej hale. Niekoľko z nich odviedli na policajnú stanicu. Lietadlo s Navaľným medzitým presmerovali "z technických príčin" na iné moskovské letisko, kde nakoniec pristálo.

Navaľnyj sa vrátil domov aj napriek tomu, že ruské úrady sa mu vyhrážali väzením. Politik sa od augusta zotavoval na berlínskej klinike z otravy novičokom.

Opozičný ruský politik Alexej Navaľný sa po zotavení aj s manželkou vrátil do Ruska. Lietadlo malo pôvodne pristáť na letisku Vnukovo, kde Navaľného čakala skupina približne 600 ľudí. Medzi nimi novinári a jeho podporovatelia. Tesne pred pristátim však úrady Vnukovo uzavreli a let bol presmerovaný na iné moskovské letisko - Šeremetevo. Na pasovej kontrole polícia Navaľného odviedla a následne zadržala. Navaľného teraz čaká súd. Do súdu bude vo väzbe. Navaľný bol v Rusku od 29. decembra vyhlásený za hľadaného. Okrem Navaľného bolo na letisku Vnukovo zadržaných ďalších vyše 50 ľudí, medzi nimi sú novinári a blízki spolupracovníci Alexeja Navaľného. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy