Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Najšťastnejšia koala: Prežila desivú zrážku s autom
Zdielať na
Zahraničie

Najšťastnejšia koala: Prežila desivú zrážku s autom

Neuveriteľné: Statočná koala prežila náraz auta v 100-kilometrovej rýchlosti.

Nehoda sa stala dnes neďaleko Brisbane. Do osemročného medvedíka, ktorého záchranári pomenovali výstižne Ely Lucky Grills (v preklade „Ely, Šťastná mriežka“) narazila nič netušiaca motoristka, ktorú na to upozornila až ďalšia vodička Nicole. „Všimla som si len jej zadoček a končatiny, ako ich má uviaznuté na prednej mriežke auta,“ uviedla Nicole.

"Myslím si, že táto koala má deväť životov, podobne ako mačky. Je to neuveriteľné, ako rýchlo sa zotavuje po takejto zrážke s autom,“ uviedla pracovníčka Austrálskej zoo.

Šťastná mriežka si teraz užíva luxusnú starostlivosť ošetrovateľov veterinárnej nemocnice Australian Wildlife Hospital, ktorú pred niekoľkými rokmi zriadil preslávený lovec krokodílov a ochranca prírody Steve Irwin. Na eukalyptovom lôžku si pobudne podľa lekárov ešte 45 dní, kým jej nezmiznú príznaky chlamýdiovej infekcie.

Zrážky áut so zvieratami sú v austrálskej divočine pomerne časté. Najhoršie dopadnú vodiči, ktorým do cesty vbehnú kengury. Tie spôsobujú ročne desiatky nehôd, pri ktorých často krát dochádza aj k úmrtiam vodičov. Nehody sa stávajú najčastejšie v nočných hodinách, kengury totiž prilákajú na cesty svetlá áut.

Zdielať na

Najčítanejšie správy