Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prezident chce manželkine šperky na sociálne účely
Zdielať na
Zahraničie

Prezident chce manželkine šperky na sociálne účely

Zdroj: Sarah/ilustračné

Ekvádorský prezident Rafael Correa chce získať od saudskoarabského kráľa Abdalláha povolenie k predaju mimoriadne drahých šperkov.

Ekvádorský prezident Rafael Correa chce získať od saudskoarabského kráľa Abdalláha povolenie k predaju mimoriadne drahých šperkov, ktoré kráľovstvo v novembri darovalo Correovej manželke.

Correa sa nechal  vo včerajšom rozhlasovom prejave počuť, že plánuje z peňazí získaných predajom šperkov financovať ekvádorské sociálne programy. Ide o náušnice a náhrdelník z diamantov a smaragdov vsadených do bieleho zlata. Podľa prezidenta majú cenu "stotisíc dolárov." Correa chce k predaju získať Abdalláhov súhlas, aby sa vyhol nedorozumeniam. 
    
Ekvádor sa zaraďuje medzi top producentov ropy v Južnej Amerike.  Z Organizácie krajín vyvážajúcich ropu odišiel v roku 1992, ale tento rok sa do nej opäť vrátil.

Ľavicovo orientovaný Correa je už ôsmym ekvádorským prezidentom za posledných desať rokov. Stojí v čele chudobnej krajiny, v ktorej tri štvrtiny z 13 miliónov obyvateľov žijú pod hranicou chudoby.

Zdielať na

Najčítanejšie správy