Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vláda zrušila koncert pre kritiku prezidenta
Zdielať na
Zahraničie

Vláda zrušila koncert pre kritiku prezidenta

Venezuelská vláda zabránila španielskemu spevákovi vystúpiť na štadióne, pretože pred troma rokmi kritizoval Huga Cháveza

Venezuelská vláda zabránila španielskemu spevákovi vystúpiť na štadióne, pretože pred troma rokmi kritizoval prezidenta Huga Cháveza.

Minister vyššieho vzdelania Luis Acuna uviedol, že Alejandro Sanz nemôže odohrať svoj koncert naplánovaný na 1. novembra v štátom kontrolovanom štadióne Poliedro. Ako dôvod uviedol jeho kritiku Cháveza a bolívarskej revolúcie - politického hnutia pomenovaného podľa Simóna Bolívara.

„Ak príde umelec do Venezuely vystúpiť proti Chávezovi a proti bolívarskému projektu, ako si myslíte, že budú reagovať obyvatelia tejto krajiny, keď mu dovolíme štadión použiť?", spýtal sa Acuna v rozhovore pre rádio Union.

Nevysvetlil, prečo vláda s koncertom najskôr súhlasila. Sanz môže podľa Acunu odohrať vystúpenie na súkromnom pozemku. Nositeľ Latin Grammy je vo Venezuele veľmi populárny a odhadovalo sa, že na štadión priláka asi 15-tisíc fanúšikov.

Alejandro Sanz v roku 2004 reagoval na otázky o Chávezovi a referende o prezidentskom zákone. „Nemám rád vášho prezidenta. Nemám rád ani jemu podobných z iných krajín," uviedol hudobník.

Zdielať na

Najčítanejšie správy