Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za šírenie klamstiev na webe si Číňanka odsedela desať dní
Zdielať na
Zahraničie

Za šírenie klamstiev na webe si Číňanka odsedela desať dní

Zdroj: Vanessa David/ilustračné

Autorka správy tvrdila, že ju nevlastný otec drží doma pod zámkom a že ju niekoľkokrát znásilnil. Polícia pri vyšetrovaní záležitosti zistila, že ide o výmysel, i to, že za 15-ročným dievčaťom sa skrýva 50-ročná pani Čenová.

Na desať dní do väzenia išla päťdesiatročná Číňanka, ktorá sa na svojej webovej stránke vydávala za pätnásťročné dievča, ktoré znásilnil jej nevlastný otec. Dnes o tom píše denník Pekingské noviny.

Políciu v Ťi-nanu v provincii Šan-tung upozornilo veľké množstvo užívateľov internetu na správu vyvesenú na webovej stránke nazvanej Siao jü-tien (Kvapôčka dažďa).

Autorka správy tvrdila, že ju nevlastný otec drží doma pod zámkom a že ju niekoľkokrát znásilnil. Návštevníci stránky reagovali na oznam zdesením, píšu noviny.

Polícia pri vyšetrovaní záležitosti zistila, že ide o výmysel, i to, že za pätnásťročným dievčaťom sa skrýva päťdesiatročná pani Čenová. Táto rozvedená, nezamestnaná žena sa snažila vyvolať záujem okolia a neprišla na nič iné, než predstierať, že je pätnásťročným zneužívaným dievčaťom.

Čínske úrady zhodnotili jej vynaliezavosť desiatimi dňami za mrežami, a to kvôli "rušeniu verejného pokoja".

Zdielať na

Najčítanejšie správy