Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zhabali 10 tonovú zásielku kokaínu, mexický rekord
Zdielať na
Zahraničie

Zhabali 10 tonovú zásielku kokaínu, mexický rekord

Zdroj: presta/ilustračné

Sedem mexických pašerákov, osem vozidiel, strelné zbrane a zásobníky nábojov a napokon desať ton kokaínu sa podarilo zadržať mexickým vojakom.

Mexická armáda sa po ozbrojenom stretnutí s pašerákmi drog zmocnila v severnom štáte Tamaulipas pri Mexickom zálive desať ton kokaínu. Vojakom sa podarilo zajať sedem osôb. Piatočný úspech predstavuje najväčšiu zabavenú zásielku kokaínu v Mexiku, napísala dnes agentúra EFE.

Mexické ministerstvo národnej obrany obdržalo anonymné oznámenie, že skupina ozbrojencov v prístavnom meste Tampico blokuje ulicu a bráni vozidlám v prejazde. Keď na miesto dorazili armádne jednotky, ozbrojenci práve vykladali z kontajneru balíky. Vo chvíli, keď si všimli vojakov, spustili na nich paľbu.

Pri prestrelke nikto nebol zabitý, vojakom sa však podarilo sedem pašerákov zadržať; všetci sú Mexičania. Okrem toho bolo zabavených osem vozidiel, niekoľko strelných zbraní a desiatky nábojových zásobníkov.

Doposiaľ najväčšie množstvo kokaínu bolo v Mexiku zabavené v roku 2001, kedy sa bezpečnostným silám dostalo do rúk 9,2 tony tejto drogy v tichomorskom prístave Manzanillo.

Zdielať na

Najčítanejšie správy