Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
K útokom v kostoloch, kde zomrelo 43 ľudí, sa prihlásil Islamský štát
Zdielať na

K útokom v kostoloch, kde zomrelo 43 ľudí, sa prihlásil Islamský štát

KÁHIRA / Počet obetí útoku na dva kresťanské kostoly v Egypte vzrástol podľa agentúry AP na 43, zranených bolo približne 100 ľudí. K atentátom sa prihlásil Islamský štát.

Egyptská štátna televízia informuje o ďalšom útoku. Explózia pri kresťanskom kostole v Alexandrii zabila jedenásť ľudí, zranila tridsaťtri. Páchateľom má byť samovražedný útočník.K žiadnemu z výbuchov sa doposiaľ nikto neprihlásil.

Tanta leží približne 90 kilometrov severne od hlavného mesta Káhira.

Ďalšie podrobnosti o útoku neboli bezprostredne po jeho uskutočnení známe.Koptskí kresťania tvoria asi desať percent egyptskej populácie a opakovane sa stávajú terčom islamských extrémistov.

https://twitter.com/TerrorEvents/status/850987295847088128

Islamský štát sa oficiálne prihlásil k dvom útokom na kresťanské kostoly. Zahynulo pri nich najmenej 36 ľudí , zranených ľudí je cez stovku. Egypt už dlhšie obdobie čelí útokom zo strany radikálnych islamistických skupín pôsobiacich na Sinajskom polostrove. Násilie namierené najmä proti armáde a polícii sa vystupňovalo v roku 2013 po zosadení prezidenta Muhammada Mursího podporovaného hnutím Moslimské bratstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy