Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Incident v metre. Zachovajte si chladnú hlavu, radí psychológ
Zdielať na

Incident v metre. Zachovajte si chladnú hlavu, radí psychológ

PRAHA / Cestujúci v pražskom metre majú za sebou nezabudnuteľný zážitok. Do vozňa nastúpila staršia žena, ktorá mala veľmi ale veľmi zlú náladu. Odskákali si to spolucestujúci, ktorých vulgárne urážala a dokonca opľula. Psychológ radí, riešte veci s chladnou hlavou.

Video sa okamžite stalo "hitom"

Incident si jeden zo svedkov nahral na mobilný telefón a sa žena sa okamžite stala hitom internetu. Incident sa začal naozaj nevinne. Žena sedela na dvojsedadle a mala vyložený kufor na jednom z nich.

To vadilo agresívnej žene, ktorá okamžite spustila sprchu vulgárnych nadávok. Ľudia po chvíli urážky nevydržali a začali cestujúcu brániť.

Žena sa však pustila aj do nich. "Ja si myslím, že tá pani si už nemiestnu agresivitu priniesla dovnútra a v podstate sa jej len hodilo, že sa vyskytla situácia s tým, kedy jej nebolo vyhovené," hovorí psychológ Ján Lašek.

Priestupok proti verejnému poriadku

"Tá sviňa tu mala kufor," kričala na celý vagón metra agresívna žena. "Žena sa pravdepodobne dopustila priestupku proti verejnému poriadku. Cestujúci by sa buď mohli obrátiť na ochranku metra alebo mestských strážnikov alebo na políciu," uviedla hovorkyňa polície v hradci Králové Lenka Burýšková.

Celý incident trval štyri minúty. Útočníčka dokonca opľula ženu, ktorá stála neďaleko nej a tá do seba nenechala skákať. Na ďalšej zastávke cestujúci agresorku vyhnali z metra. Ešte v stanici sprosto nadávala. Celý záznam si môžete pozrieť TU.

Psychológ: Riešte situáciu s chladnou hlavou

Pokiaľ sa stretnete s podobným prípadom v dopravných prostriedkoch, je lepšie upozorniť vodiča, ktorý má právo vulgárneho cestujúceho z vozidla vykázať. Psychológ taktiež radí jednať s chladnou hlavou a nenechať sa vyprovokovať. Niektorí ľudia totiž hádky berú ako šport. 

Téme sa venuje reportérka Jana Šťástková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy