Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Richardovi chceli vziať vodičák. Mladík sa rozčúlil a napadol policajta
Zdielať na

Richardovi chceli vziať vodičák. Mladík sa rozčúlil a napadol policajta

BRATISLAVA / Dvadsaťšesťročný Bratislavčan spôsobil dopravnú nehodu a navyše napadol policajta priamo na oddelení. Muž už pozná svoj trest.

K incidentu došlo na začiatku minulého týždňa v budove okresného policajného riaditeľstva v Petržalke. Muž napadol policajta, keď riešil priebeh dopravnej nehody, ktorú sám zavinil.

Policajti podľa zistení televízie JOJ rozhodli, že mladému mužovi zoberú vodičský preukaz. Okrem iného aj preto, že mladík od nehody utiekol.

Útok na policajta

Rozhodnutie policajtov 26-ročného Richarda zrejme rozčúlilo tak, že sa nezdráhal jedného z mužov zákona priamo v kancelárii napadnúť. Policajt utrpel len ľahké zranenia. Agresora ale obvinenie neminulo.

"Richarda obvinili ho z trestného činu útoku na verejného činiteľa," uviedol bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Ročný trest

Celý prípad nabral rýchly spád. Útok na policajta riešili v takzvanom superrýchlom konaní, to znamená, že mladý vodič už deň po útoku čelil obžalobe a deň nato poznal aj svoj trest.

"Súd ho uznal vinným z prečinu útoku na verejného činiteľa a odsúdil ho na trest odňatia slobody v trvaní jeden rok s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jeden rok," informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Richard sa navyše musí policajtovi písomne ospravedlniť. Rozsudok je právoplatný.

Dve desiatky prípadov

Nejde pritom o ojedinelý prípad. Od začiatku roku len v Bratislavskom krajin riešili policajti viac ako dve desiatky podobných prípadov. Agresorov pritom neodrádza ani vysoký trest, aký im za napadnutie policajta v službe hrozí. Za mrežami môžu pobudnúť jeden až päť rokov.

"Od januára do konca júna sme evidovali celkovo 23 prípadov trestných činov útokov na verejného činiteľa," uzavrel Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy